A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Синівський ліцей Синівської сільської ради
Сумської області

Без мови немає України – мову, як матір любіть!

Дата: 27.02.2023 16:23
Кількість переглядів: 73

   Фото без описуЦі слова стали лейтмотивом різноманітних заходів, проведених у Синівському ліцеї  під час тижня української мови і літератури, який проходив з 21 по 27 лютого.

   У рамках тижня учителями української мови та літератури разом зі здобувачами освіти 5-10 класів підготовлено і проведено квести, інтерактивні вправи, мовно-літературні ігри, які не лише несли цікаву інформацію, а й збагачували знання ліцеїстів, розвивали вміння творчо мислити, працювати з додатковою літературою.

  Учителем Валентиною МАРЧЕНКО разом із шестикласниками проведено фотоквест «Вивчай українську». Діти складали сенкани, підбирали компліменти для мови, викладали з підручних матеріалів найбільш та найменш уживані літери української абетки, декламували поетичні вислови відомих українців про мову, проводили вікторину «Юні лінгвісти».

  З девятикласниками проведено мовно-літературну гру «Світ слова». Дві команди учасників під час змагань показали належний рівень підготовки до конкурсів «Із вуст в вуста», «Фразеологізми з голови до пят», «Синонімічна скарбниця», «Паліндроми».

  Учителем Оксаною КРЕВСУН із пятикласниками та семикласниками проведена інтерактивна гра «Рідна калинова, щира і чудова – все це моя мова» та онлайн вікторина-домінушка «Нас єднає мова».

   Свято рідної мови не залишило нікого байдужим з учасників. А саме сьогодні так важливо частіше нагадувати дітям про те, що мова – це не тільки наше багатство, а й зброя в руках народу. Доки існує мова, існуватиме й український народ.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора