A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Синівський ліцей Синівської сільської ради
Сумської області

Українську рідну мову в дар дали наші батьки!

Дата: 21.02.2022 16:11
Кількість переглядів: 147

Фото без описуКожному народові дорога своя мова, адже це та багатюща скарбниця, у яку людство складає свої мрії, сподівання і життєвий досвід.

Зробити усе можливе, щоб мови світу жили і розвивалися - мета Міжнародного дня рідної мови, який з 2000 року відзначається з ініціативи ЮНЕСКО. В Україні це свято запроваджене з 21 лютого 2002 року.

 У рамках цьогорічного свята рідної мови у Синівській ЗОШ  з восьмикласниками  проведено флешмоб «Мова – то не звук, а думка боготворна», у ході якого звучали поетичні рядки Івана Багряного, Катерини Мотрич, Дмитра Білоуса, Миколи Вінграновського, Павла Глазового, Василя Голобородька.

 Команди п’ятикласників «Українці» та «Україночки» цього дня змагалися, виконуючи цікаві завдання квест-гри «Мова рідна, слово рідне». Перемогу здобула команда дівчат «Україночки».

  Для здобувачів освіти початкових класів проведена бібліотечна година «Моя квітуча рідна мова».

   Учасники святкових заходів ще раз переконалися в тому, щоб добре володіти мовою, щоб відчути серцем її красу та багатство, щоб зрозуміти її неповторність і ніжність, мелодійність і багатство барв, її треба старанно вчити. Рідна українська мова, дана нам батьками, варта того, щоб знати її якнайкраще.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора