A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Синівський ліцей Синівської сільської ради
Сумської області

Наша мова – наша зброя!

Дата: 23.02.2024 15:47
Кількість переглядів: 68

  Фото без описуУ рамках Тижня української мови та літератури, який тривав у Синівському ліцеї з 19 по 23 лютого, шестикласники разом з  учителем Оксаною КРЕВСУН  здійснили пізнавальну подорож «Переходь на українську», у ході якої розвіювали міфи про українську мову, пояснювали значення  фразеологізмів, відгадували метаграми, виправляли помилки суржикового мовлення. На завершення заходу всі разом «сплели» віночок епітетів для нашої рідної мови.

   Пятикласники стали активними учасниками мовознавчої інтерактивної гри «Наша мова – наша зброя».  За кольорами об’єднавшись у  4 групи, нушенята виконували різнопланові завдання: «Українська мова в цифрах», «Синонімічний лабіринт», «Слова зі слова», «Філворд», «Борці за українське слово». У результаті перемогла дружба.

  Девізом проведених мовознавчих заходів були слова Олеся ГОНЧАРА, які по-особливому звучать сьогодні «… повернути нашій мові справжню народну красу – це справа честі усіх нас, і старших, і молодших, це природний обов’язок перед незалежною, вільною Україною».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора