A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Синівський ліцей Синівської сільської ради
Сумської області

«Хто з Шевченком знається, той розуму набирається!»

Дата: 10.03.2021 14:03
Кількість переглядів: 453

    Фото без описуБез імені Т.Г.Шевченка неможливо уявити української літератури, національної культури і нашої країни взагалі. Із плином часу українці дедалі більше переконуються в тому, що поезії цього видатного митця-- справжні одкровення, які він висловлював не тільки на адресу минулих і сучасних йому поколінь, а й для прийдешніх земляків. Тому інтерес до творчості митця не зникає упродовж багатьох років. «Шевченкові думки будуть жити віки», - стверджує народна мудрість. І не випадково початок березня щороку асоціюється у кожного українця з ім’ям нашого Генія і Пророка.

     Цьогорічні дні вшанування пам’яті Великого Кобзаря у Синівській ЗОШ були насичені різноманітними заходами.

      Розпочалися урочистості 09 березня з покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку у центрі села Синівка.

    Учні 6-7 класів позмагалися у грі «Шевченкіана». Перемогу здобула команда шестикласників.

     П’ятикласники взяли участь у квесті «Що я знаю про Шевченка?» Найкращі знання творчості поета виявили Ростислав ВАРВАРУК  та Ярослав ІВАНЕНКО. Восьмикласників чекала  вікторина «Сторінки життя Великого Кобзаря».

    Випускники закладу освіти 10 березня виконали тестові завдання за творчістю Т.Г.Шевченка. Завершилися заходи у музейній кімнаті літератури рідного краю «Джерело», де учні дізналися про перебування Тараса Шевченка на Сумщині, прочитали свої улюблені вірші з «Кобзаря».

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора