A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Синівський ліцей Синівської сільської ради
Сумської області

Незгасле світло слова Кобзаря

Дата: 10.03.2023 08:40
Кількість переглядів: 122

  Фото без описуМинають роки, змінюються покоління, але слово Тараса Шевченка – живе і вічне…

  09 березня, у день народження українського феномена та символа волелюбності Тараса Шевченка, у Синівському ліцеї проведені заходи, присвячені невмирущій славі генія українського народу.

     Тарас Шевченко вчора, сьогодні і завтра  був, залишається  і буде  у серцях українців як приклад любові до рідного народу і своєї країни. Він закликає нас вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість і  честь матері України.

    Учитель Оксана КРЕВСУН підготувала подорож «Шляхами Шевченка», у ході якої п’ятикласники та семикласники пригадали  назви поезій,  розшифрували ребуси, дізналися, якими псевдонімами називали в народі митця, відновили вислови поета, які стали крилатими,  «побували» у містах та селах Сумщини, де встановлені пам’ятники чи погруддя народному Пророкові.

    У 6 класі учителем української мови та літератури Валентиною МАРЧЕНКО проведено конкурс читців поезій «З Кобзарем у серці». Переможцями стали  Каміла Вандик,  Анна Лисенко та Софія Ткаченко.

    Цього ж дня   для дев’ятикласників була організувала літературознавча гра «Шевченкіана». Дві команди «Кобзар» та «Миротворці» змагалися у конкурсах «Відгадай за підказкою», «Склади картину», «Аукціон». Інтелектуальну перемогу у грі здобула команда «Кобзар».

   Слова, думки і пісні Кобзареві – наша нетлінна національна спадщина, наш дороговказ. Тож пізнаваймо Шевченкове Слово, мовлене в минулому, спрямоване в майбутнє.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора